Perfectie; goed is niet snel ‘goed genoeg’. Er lijkt altijd wel iets te blijven knagen dat beter had gekund… Herkenbaar?! Ondanks dat je zo langzamerhand wel weet dat volmaaktheid niet bestaat; toch betrap je jezelf er soms weer op.

Onder het streven naar perfectie schuilt meestal een verlangen naar controle.
En controle lijkt veiligheid te bieden.

Maar perfectie is een schijnveiligheid, want wat voor de één perfect is, daarvan vindt de ander dat er wel degelijk nog iets ontbreekt of zelfs verkeerd is. Dus hoe fijn zou het zijn wanneer je voortaan gaat voor ‘goed genoeg’. En nee, tis niet jouw omgéving waar je goedkeuring van nodig hebt, het is die kritische stem in JOU die roept dat het beter kan.
Tis een hardnekkige, daar weet ik alles van.

Laatst sprak ik een visualisatie in. Om dat te kunnen doen, zoek ik altijd eerst de rust op. Omdat het niet alleen om de woorden gaat of de (prachtige) muziek op de achtergrond.
Het belangrijkste is de energie die ik op dat moment inbreng. Want dát is voelbaar en daardoor enorm belangrijk.

Tijdens de opname, ik was bijna klaar, versprak ik me… Toch, omdat t energetisch goed voelde, maakte ik de opname af, omdat er zo’n stemmetje in mezelf fluisterde’; ‘misschien hoor je het wel niet…’ Maar toen ik terug luisterde; ja hoor, duidelijk.
Ik beken dat ik toen nóg 2x een opname heb gemaakt. Maar de juiste energie was weg.
De woorden rolden goed uit m’n mond, geen gehakkel, geen verkeerd woord, de juiste ruimte tussen alle zinnen in. Maar de energie was anders; meer uit m’n hoofd dan uit m’n hart. Ik stuurde de eerst ingesproken visualisatie naar m’n dochter en vroeg; ‘luister jij eens?’ Ze hoorde diréct waar de ‘fout’ zat, maar vond het niet storend. Ik twijfelde nog…

Naar een vriendin gestuurd, zonder daar iets bij te zeggen. Ze vond ‘m heel fijn!
‘Heb je de fout gehoord?’ vroeg ik. Waarop zij verbaasd vroeg; ‘welke fout…?’
😊

In april heb ik een training gevolgd bij Maarten Oversier over numerologie. De datum waarop jij geboren bent vertelt namelijk iets over je zielenfrequentie, je karma (klinkt altijd zo negatief maar het is niets meer of minder dan dát wat je nog te leren hebt), het talent waarmee je geboren bent, de manier waarop je je mag laten zien in de wereld en je levensdoel. Bijzonder en vooral héél inzicht gevend.
Ieder nummer heeft namelijk een bijzondere kwaliteit én een valkuil.

Zo heeft 11 de frequentie van ‘leraar zijn’; opgedane wijsheid weer doorgeven. In die wijsheid, zo werd ons geleerd, behoort een dissonantie te zitten, de zogenaamde uitzondering op de regel. Want wijsheid vergaren kan alleen maar vanuit beweging. Niet door star vast te houden aan ‘hoe het zou moeten zijn’, dát komt namelijk vanuit controle en een flinke dosis betweterigheid.

Groei ontstaat vanuit de beweging ‘doen’ en ‘ervaren’, waarbij je fouten mag maken, dit erkent en zo inzicht verkrijgt in hoe het beter kan. Wanneer je kijkt naar de natuur zie je dat daar ook alles in beweging is; wat niet langer groeit, gaat al snel dood.

Het is de bedoeling dat ook wij groeien, in wijsheid. En je leert (jammer genoeg…) sneller wanneer je ‘fouten’ maakt, daardoor andere mogelijkheden onderzoekt (precies daarom is het ook belangrijk om niet altijd alles voor de ander op te willen lossen, omdat je dan als het ware diegene zijn of haar les ontneemt).

Ik hoop dat ik je ‘wakker’ heb geschud en dat je voortaan gaat voor ‘niet perfect maar goed genoeg’.
Heb je nog vragen of loop je toch nog tegen je eigen perfectie aan óf ben je nieuwsgierig naar wat jouw geboortedatum over jou vertelt? Laat het weten en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Download gratis

mijn e-book:

Gelukt! Kijk in je mail voor mijn bericht!