Balans in je leven is enorm belangrijk. Maar hoe vind én behoud je die?

Zoals een metronoom voor muziek het ritme aangeeft om te voorkomen dat het te veel versnelt óf vertraagt, zo is het ook voor ons belangrijk om niet té ver door te slaan naar een uiterste in gedrag. Gebeurt dit wel, dan is het gevolg vaak dat je daarna weer doorslaat naar het ándere uiterste.

Uit balans kun je bijvoorbeeld té veel meegaan in wat de ander nodig heeft. Je vervloeit als het ware met diegene of met je omgeving, waardoor je de verbinding met jezelf kwijtraakt (je richt je te sterk naar buiten). Met als resultaat dat hetgeen jij graag wilt of nodig hebt naar de achtergrond verdwijnt. Daardoor ontstaat er uiteindelijk zó’n leegte in jezelf, dat je op een gegeven moment gedwongen wordt om een totaal andere kant te kiezen. NU IK! Meestal gaat dat gepaard met boosheid, verontwaardiging, opstandigheid, niet zelden naar een ander toe.
Reëel? Nee, want jij bent zélf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.
In balans kan er een win-win situatie ontstaan als je én blijft staan voor datgene wat jij graag wilt én de ander kunt horen en daarover samen in gesprek gaat.

Maar ook talenten die je onbenut laat omdat het niet ‘past’ in je omgeving of op dat moment, gaan ‘wroeten’ wanneer ze zich niet kunnen ontwikkelen. Dat kan ten slotte ook voor een ‘explosie’ zorgen óf voor depressieve gevoelens.

Hoe mooi zou het zijn wanneer je meer inzicht hebt in wie jij bent, wat jouw uitdagingen zijn, maar óók wat jouw (onvermoede) talenten zijn?
Numerologie brengt al snel meer duidelijkheid.
De eerste keer dat ik er mee in aanraking kwam, begreep ik ineens veel meer over het fenomeen dat ik al snel oplossingen meende te zien, die voor m’n omgeving onbegrijpelijk waren. Terwijl ik heel duidelijk voelde dat daar toch écht een oplossing lag. Super frustrerend vond ik dat, ik kon niet begrijpen waarom anderen dat niet zagen, want het was toch duidelijk?!

Door numerologie heb ik ingezien dat wat ik zie, helemaal niet duidelijk zichtbaar is voor iedereen. Want het vraagt om over bepaalde begrenzingen heen te kijken en dat is voor sommigen best lastig. Een opluchting om dat te ontdekken! Daardoor durf ik nóg meer te vertrouwen op m’n intuïtie.

Numerologie gaat ervan uit dat iedereen wordt geboren met een energetische imprint. Het geeft inzicht in je talenten, je zielsfrequentie, je uitdagingen, levensdoel en karma.
Het laat ook zien wat de twee uiterste gedragingen zijn wanneer je uit evenwicht bent, zodat je weer sneller naar een balans toe kunt bewegen.
Heel belangrijk, want zelfs mooie eigenschappen en talenten kunnen zo maar doorslaan in lastige, soms zelfs nare karaktertrekken.

Iemand kan bijvoorbeeld door iets te doorleven, een daardoor opgedane wijsheid en kennis ergens in hebben. Dat is uitermate waardevol. Uit balans zie je dit helaas veranderen in perfectionisme en betweterigheid.
Maar in balans wordt die wijsheid op een natuurlijke manier doorgegeven, terwijl diegene nog steeds openstaat om nog meer te leren, zonder al te hoge eisen te stellen aan zichzelf.

Ken (of misschien ben…?) jij iemand waaruit soms zóveel woorden stromen dat je er nauwelijks tussenkomt? Waarvan je het gevoel bekruipt ‘maar wat zég je nou in feite’?!’ Het is dan wel een niet te stuiten waterval van woorden, wat gezellig kan zijn, maar het gaat meestal specifiek niet over wat er werkelijk in die persoon speelt. Gevoelens en emoties worden vermeden. Dan heeft diegene waarschijnlijk een communicatieve uitdaging (of talent) dat is doorgeslagen naar ‘explosief’.
De andere kant, implosief, gaat gepaard met zachtjes praten, soms stotteren, alsmaar zoeken naar juiste woorden.
Explosief of implosief; beiden komen niet tot de daadwerkelijke essentie.

De twee uitersten van onbalans zijn óf té veel (explosief / naar buiten gericht), óf té weinig (implosief / naar binnen gericht).
Beide kanten zijn destructief.

Maar in balans wordt het je kracht.

Download gratis

mijn e-book:

Gelukt! Kijk in je mail voor mijn bericht!