En onderweg kom je dan zomaar terecht in een stuk ‘niemandsland’…

Vanaf het moment dat je je bewust wordt van al die oude overtuigingen en de verhalen die je daardoor aan jezelf vertelt, (zie m’n vorige blog; https://carlabruins.nl/welke-verhalen-vertel-jij-jezelf/ ) wil je het anders doen. Beter! En natuurlijk liever nú dan morgen. Je voelt je vol verlangen en ongeduld, klaar om die ‘nieuwe’ verhalen daadwerkelijk te gaan leven.

Maar welke precies?

Wat dikwijls vergeten wordt is dat er pas iets nieuws kan ontstaan, wanneer er eerst ruimte is gecreëerd door het oude te onderzoeken en zo te leren (her)kennen.
Zodat je deze als ware kunt ‘tackelen’ zodra het weer van zich laat horen.
Je zult ontdekken hóe hardnekkig die oude overtuigingen en verhalen kunnen zijn.
Op welke momenten ze t snelste omhoog komen en het hardst van zich laten horen.

Dan, nóg belangrijker; welk verlangen in jou zit daar heimelijk onder? Want daar zijn we ons vaak totaal onbewust van, terwijl het zo belangrijk is, want alleen door dit te ontdekken kunnen we kijken of het werkelijk nog steeds wezenlijk is voor ons of inmiddels ondergeschikt…
Omdat het een verlangen kan zijn vanuit je jeugd, misschien zelfs vanuit je familiesysteem dat nog steeds doorwerkt in je onbewuste, maar jou in feite eerder belemmert dan helpt.

In die fase lijk je terecht te komen in een soort ‘niemandsland’; je wilt niet meer terug naar het ‘oude’, maar weet ook nog niet hoe het ‘nieuwe’ zal zijn en wat dat precies inhoudt.
Het voelt soms haast alsof je niet meer weet wie je bent en wat er bij je past.

Dit lijkt eng en soms zelfs nogal stuurloos…
Maar tis een fantastische fase, want het is één grote ontdekkingsreis met heel veel mogelijkheden.

Zolang jíj de moed hebt om door te gaan, jezelf toestaat je te verbazen, soms zelfs te lachen om wat je over jezelf ontdekt, zonder oordeel, zonder dirécte verwachtingen en vooral; vanuit compassie met jezelf.

Ik hoor zo vaak iemand verzuchten; ‘ik verlang naar rust en ruimte…’
Dít is het moment om jezélf dat te geven!
Heb geduld… Want in deze ontdekkingsfase worden namelijk allerlei ‘zaadjes’ geplant voor jouw nieuwe verhalen.

Geef ze de tijd om te kunnen gaan bloeien.

Het helpt enorm wanneer je je verhalen, je twijfels, soms teleurstellingen, maar ook je overwinningen kunt delen met iemand die hier ervaring mee heeft, jou vanuit kennis waardevolle inzichten aanreikt en je zo als het ware door deze periode heen gidst, zodat je steeds sneller gaat inzien wat wérkelijk helpend is.
Wil je meer weten, neem dan contact op.

Download gratis

mijn e-book:

Gelukt! Kijk in je mail voor mijn bericht!