Durf daarom selectief te zijn. Er zijn namelijk personen die jou stimuleren een betere versie van jezelf te worden. Maar er zullen ook altijd mensen zijn die je als het ware klem zetten. Je kleiner proberen te maken en te houden dan je in werkelijkheid bent.

Ken jij ze ook?
Je vertelt iets en de ander heeft direct al een oordeel klaar. Gooit dat er ook meteen uit, zonder door te vragen aan jou of hij of zij goed heeft begrepen wat je nou precies bedoelde. Soms zelfs nog vóórdat je uitgesproken bent en jij nog halverwege een zin bent.

Die ene vriendin bij wie je je achteraf altijd bekaf voelt, omdat ze alle energie uit je lijkt te zuigen.
Je weet inmiddels dat het minder goed gaat met haar en daarom wil je haar niet ‘in de steek’ laten. Maar tjonge… wanneer je afscheid neemt van elkaar neem je jezelf voor om wat minder vaak af te spreken. Maar als ze je belt, voel je je direct weer geroepen om meteen in je agenda te kijken….

Je bent ergens op een feestje gezellig in gesprek en iemand vraagt naar jouw mening over iets?! Jij steekt enthousiast van wal maar gaandeweg merk je dat die ander helemaal niet geïnteresseerd is in jouw mening. Maar eigenlijk alleen op zoek was naar een opening om zijn of haar eigen mening te kunnen deponeren.

Personen die overal het ‘zware’ van in zien… ‘Zeuren om het zeuren’. In alles het negatieve zien… Weinig inspirerend. Voor zichzelf niet, maar beslist ook niet voor jou…

Je bent het gemiddelde van de mensen met wie je het meest omgaat.

Hoeveel mensen heb jij in je leven die jou inspireren?
Die vertellen hoe ze naar het leven kijken en hoe ze hun leven leiden. Waarvan je voelt: ‘ohhh… dat is gaaf! Zo had ik er nog niet eerder naar gekeken`. Mensen waar je blij van wordt. Waardoor je geïnspireerd raakt. Omdat ze bijvoorbeeld buiten ‘vaste kaders’ durven denken. Jou nieuwe inzichten geven.

En net zo belangrijk:
Hoeveel personen heb jij in je leven die naar je luisteren, zonder oordeel.
Die oprecht benieuwd zijn naar wie jij bent.
Door vragen om jou beter te leren kennen en je te begrijpen. Willen weten wat jouw normen en waarden zijn.
Welke doelen jij nog voor jezelf hebt.
Je stimuleren dátgene te doen, waar jij gelukkig van wordt.
Oprecht met je mee denken, wanneer je over jouw dromen en verlangen vertelt. De juiste vragen daarover stellen, waardoor je meer mogelijkheden ziet. Jou alle geluk van de wereld gunnen en met je mee zouden stralen op het moment dat jij hebt bereikt wat je graag wilt. Je onderweg motiveren. Aanmoedigen wanneer je het moeilijk hebt.

Hoeveel mensen heb jij om je heen die daadwerkelijk in jou geloven en je aanmoedigen?

Wees selectiever….maak betere keuzes in wie je om je heen toe staat.
Dit klinkt misschien hard. En het is echt niet de bedoeling dat je nu direct kapt met iedereen met wie je geen goed gesprek kunt voeren. Hoewel het waarschijnlijk beter zou zijn om WEL te kappen met personen die hier boven beschreven staan… is dit niet wat ik je adviseer.
Die keuze laat ik bij jou 😊
Zorg er in elk geval wél voor dat ze een stuk minder vaak in je buurt zijn….

Egoïstisch? Wel nee….. als jij beter voor jezelf zorgt, kun je vanuit dáár ook weer beter voor je omgeving zorgen.

DURF BETERE KEUZES TE MAKEN VOOR JEZELF ♥

Download gratis

mijn e-book:

Gelukt! Kijk in je mail voor mijn bericht!