Verleden en toekomst voor dat moment los kon laten? Je onbeschrijflijk grenzeloos gelukkig voelde?

Twee weken geleden werd m’n jongste kleindochter 3 jaar. Ze straálde….van alle aandacht, familie en vrienden die speciaal voor haar kwamen, alle mooie presentjes…. Ze gaf bijna licht.
Zo heerlijk om te zien! Iedereen die binnenkwam kreeg een stralende glimlach en een dikke kus.
Ze kreeg het voor elkaar om iedereen die daar was, ter plekke een geluksgevoel te bezorgen.

Eén van haar wensen was een balletpakje. En ohhhh ik had zo’n mooie gevonden…. Rose met een tutu en pareltjes aan de bovenkant. Vanaf het moment dat ik m had gekocht verheugde ik me op haar gezichtje als ze het zou uitpakken. M’n dochter heeft van dat moment foto’s gemaakt en ze kijkt zó blij dat ik er emotioneel van word als ik naar de foto kijk…
Het stond haar zó mooi… ze draaide direct een paar pirouetjes, stak haar been naar voren, haar handjes open zo van: kijk mij….hoe mooi ik ben…

Wat zijn we dit als volwassenen toch kwijt geraakt, helaas…. Hoe vaak gebeurt het jou nog dat je zó onbevangen blij bent? Totaal in het moment, zonder gedachtes over morgen of gepieker over wat er ergens in het verleden is gebeurd? Dat je iets doet wat je nog niet eerder hebt gedaan, zoals Lieve die haar pirouetjes al perfect draaide, puur omdat ze het vertrouwen had dat het haar zou lukken?!
Bij volwassenen zit er inmiddels een rem op, een soort schaamte… “stel je voor dat”….en dan komen alle ‘hindernissen’  in volle vaart binnen stormen in je hoofd wat direct door werkt in je lijf.
Je verstart als het ware.
‘Doe maar normaal dan doe je al gek genoeg’… wie heeft dit spreekwoord toch ooit verzonnen?

Hoe zou het voor jou zijn als je dat vaker kon los laten? Meer en meer toe kon geven aan je gevoel wanneer je ergens super blij over bent? Letterlijk een pirouetje draait omdat je je waanzinnig vreugdevol voelt? Stel dat we dit in het openbaar zouden durven doen, wat zou het leven er dan anders uitzien!
Jaaa….ik weet dat ik nu te ver ga, maar zullen we het toch eens proberen?
Binnenshuis om te beginnen 😊?

Vraag jezelf de komende dagen eens af: wat deed jij graag als kind wat je nu nooit meer doet?!
Kijk eens of je daar toch weer wat vrijer in durft te worden?!
En ja…ik voel m al aankomen: je vraag jezelf waarschijnlijk nu af….: ’Tuurlijk Carla en wat doe jij dan voor geks..?!’
Ik kan echt keihard de muziek aan zetten en door de kamer dansen. Heerlijk! Deed ik vroeger al met mijn kinderen, vind het fantastisch om nu met mn kleinkinderen te doen. De jongste keek me laatst aan alsof ze wilde zeggen: nu doe je wel érg gek oma…. Maar toen ik mn armen naar haar uitstak en zei: kom, doe mee!! begon ze te glunderen en samen dansten we de kamer door.
(nee, ik ga hier geen filmpje van delen, dat gaat ook mij nu nog te ver 😊)

Laten we de wereld wat vrolijker maken! Wil jij hieronder met me delen hoe ‘gek’ jij af en toe doet? Leuk!!!

Wil jij deze blogs via mail ontvangen? Meld je hier aan: 

E-book

Download gratis

mijn e-book:

Gelukt! Kijk in je mail voor mijn bericht!