Soms worstel je met vragen, waar je maar geen antwoord op krijgt. Je doet zó je best, maar toch lijkt er van alles mis te gaan. Of je loopt steeds tegen dezelfde situaties aan. Je probeert van alles om het ‘anders, beter’ te doen, maar toch…

Misschien heb je aannames over personen of situaties, die keer op keer bevestigd lijken te worden. Heb je geen idee meer hoe je daar nog mee om kunt gaan, laat staan iets te veranderen.

Wellicht verlang je naar iets, wat maar niet lijkt te gebeuren….
Heb je een partner die z’n emoties niet kan laten zien, laat staan er over praten.
Blijft je kind maar zo eigenwijs, terwijl jij ziet dat dit wel eens mis kan gaan?!
Hunker je naar verbinding met die ander(en), maar elke poging van jouw kant loopt stuk.
Heb je het gevoel dat niemand ziet hoe hard jij altijd je best doet.

Mogelijk herken je patronen in jezelf die je graag wilt veranderen, wat lijkt maar niet te lukken, bijvoorbeeld een té groot verantwoordelijkheidsgevoel. Of chronisch tijd tekort. Heeft die ene vriendin altijd maar commentaar en lukt het je maar niet daar iets van te zeggen?!

Dan is een opstelling een bijzonder mooie methodiek om daar helderheid in te krijgen. Het laat namelijk zien dat er meer is dan jij je bewust bent; dát wat er wel degelijk is, maar wat je nog niet (her)kent.

Verborgen of half bewuste verbanden worden helder; waardoor het inzicht geeft in onbekende gebieden. Soms bevestigt het wat je diep van binnen al wist, maar wat je tot dát moment moeilijk kon toelaten. Zo ontstaat er berusting en vanuit dáár ruimte voor verandering.

Want datgene waar je tegen vecht, houd je in feite nog steeds vast.

Er is een mooi gezegde; ‘het hart begrijpt, wat de ogen niet kunnen zien’
Waarmee bedoeld wordt dat de oplossing juist niet in de ratio zit, maar in datgene waar je je nog onbewust van bent.

Als basis hebben wij allemaal ons familie systeem. In dat systeem hebben zich door gebeurtenissen en ervaringen gedragspatronen ontwikkeld, die doorgegeven kunnen worden aan volgende generatie(s). Deze doorgegeven ervaringen blijken in je onderbewustzijn een grote invloed te hebben in jouw dagelijks leven.

Wie jij bent, hoe je denkt, voelt en handelt heeft te maken met dit basissysteem én met je eigen systeem, wat je in je huidige leven hebt ontwikkeld op basis van ervaringen en overlevingsstrategieën. Dit zijn patronen die je jezelf als kind hebt aangeleerd, die tóen een oplossing boden, maar die je onbewust als volwassene nog steeds hanteert en NU niet meer helpend zijn. Sterker nog; ze zitten je vaker in de weg. Je bent je alleen dikwijls totaal onbewust dát je het doet. Of je bent je er wel bewust van maar het lijkt wel alsof die kracht groter en sterker is dan jij.
Waardoor je het niet anders lijkt te kunnen doen…

Tijdens een opstelling kiest de vraagsteller representanten uit de andere deelnemers (voor de duidelijkheid; dit zijn geen familieleden) en stelt deze op volgens zijn/haar innerlijk beeld.
Zodra de representanten zich met elkaar verbinden, ontstaat er op dat moment een ‘wetend’ veld.
De representanten blijken toegang te hebben tot de gevoelens en waarnemingen van de personen die zij representeren. Zo wordt zichtbaar wat zich op een diepere laag afspeelt en welke beweging tot een mogelijke oplossing zou kunnen leiden.

Er zijn ook andere vormen van opstellingen waarin we één op één werken.
Wil je een opstelling voor jezelf, neem dan contact op. Samen kijken we naar je vraag en welke manier van opstellen het beste is voor jou.

Download gratis

mijn e-book:

Gelukt! Kijk in je mail voor mijn bericht!