Heb jij dat wel eens? Dat je toe bent aan een rustige periode in je leven en er gebeurt wéér iets? Waardoor je je aandacht ‘moet’ richten op iets waar je eigenlijk helemaal geen zin in hebt… Je tóch weer onrust voelt terwijl je juist zo toe was aan meer harmonie. Je weer uit balans raakt?

Vroeger dacht ik altijd; áls ik het maar goed genoeg doe, áls ik maar voldoende heb geleerd, áls ik maar meer inzicht heb in mezelf én in anderen.
Dán wordt mijn leven rustig en harmonieus.

Tja…

Nu weet ik dat het leven véle uitdagingen kent én dat het voor de meesten van ons ook zo blijft…
Vanuit numerologie zie ik, dat ik er voor gekozen heb om in dit leven wijsheid te vergaren. Mijn eigen-wijsheid uit te dagen (hoe vaak ik al niet gehoord heb ‘jij bent ook zó eigenwijs…!’ Ik zie dit nu maar als een teken dat ik schijnbaar op de goede weg zit…)

Mijn geboortedatum laat dit zien over mijn karma;
Als je het zelf niet hebt meegemaakt, heb je daar geen wijsheid in. Wijsheden zonder ervaring zijn overtollig. Door te ervaren krijg je pas wijsheid.

Zo. Dit maakte een hoop duidelijk.
Want als ik in één woord m’n leven zou moeten samenvatten, dan is het wel ‘uitdagend’. In veel facetten… Vanuit de ene onrust ben ik vaak de andere ingerold, terwijl ik zó toe was aan rust. Voelde me daardoor wel eens wanhopig en heb menigmaal geroepen ‘waarom…?’.

Maar er is geen antwoord op ‘waarom’.
Er is zoveel meer tussen hemel en aarde, waar wij niets vanaf weten. Wat voor ons als mens ook niet te bevatten is.

De sleutel tot alles schijnt te zijn ‘in vertrouwen te blijven’. En laat ik heel eerlijk zijn; dat vind ik best lastig.
Niet alleen wanneer ik terugkijk op mijn eigen leven; ook als ik de verhalen hoor van m’n cliënten.
Want ook die zijn vaak behoorlijk heftig.

Het afgelopen jaar is voor mij werkelijk de meest moeilijke periode geweest die ik ooit heb meegemaakt. Een kind verliezen is niet te bevatten. Waar haal je dan nog dat ‘vertrouwen’ vandaan…?
Echt geen idee. Dit was té groot, dus heb ik hulp gezocht.
En dat is fijn…. Het geeft rust wanneer iemand met je meekijkt, je een spiegel voorhoudt waardoor je inziet hoe het anders kan, je aan de hand neemt wanneer het te veel is.

Wat ik bevestigd kreeg, is hoe belangrijk het is dat je over voldoende veerkracht beschikt. Het is één van de belangrijkste pijlers waar ik mee werk, dus natuurlijk wist ik het al, maar het is me nóg duidelijker geworden dat dit van levensbelang is. Want het leven is constant in beweging, daagt altijd uit. Daar heb je geen invloed op. Maar je hebt wél grip op jouw reactie; hoe je er mee omgaat.
En dat kun je alleen als je voldoende veerkracht hebt, genoeg energie.

Dus wees je bewust wát jou energie geeft. Waar jij wérkelijk blij van wordt! Waar laad jij weer van op? Je lichaam vertelt je dat exact én direct; in die eerste seconde voel je blijdschap of weerstand.
Dat is de wijsheid van je lichaam.

Helaas hebben de meesten van ons het zichzelf aangeleerd om dat gevoel onmiddellijk te ‘herschrijven’ in hun hoofd, vanuit allerlei aangeleerde patronen.
Soms zelfs zó vaak, dat je uiteindelijk niet eens meer kúnt voelen wat je lichaam je vertelt.

Jezelf afvragen ‘waarom’ dingen gebeuren levert niets op.
Het leven is bedoeld om te groeien, dus het daagt je uit. Soms keer op keer op keer…
Wanneer het kabbelend voorbij zou gaan, zou je geen reden hebben om naar jezelf te kijken, laat staan om te veranderen.

‘Er zijn geen vergissingen en toevalligheden.
Alle gebeurtenissen zijn zegeningen die ons iets willen leren’
Elisabeth Kubler- Ross

Download gratis

mijn e-book:

Gelukt! Kijk in je mail voor mijn bericht!