Dat was écht ‘mind blowing!!!’ zegt ze. Ik hang aan haar lippen, want het klinkt mega interessant.
Toch, heel eerlijk…? Ik geloof haar (bijna) niet, want het klinkt zó bizar.
Maar ik ken haar goed en heb haar nog nooit kunnen betrappen op onzin.

Bovendien vertelt ze over dingen waar ik al heel lang nieuwsgierig naar ben, maar waarvan ik niet wist waar ik dat kon vinden. Tot ik haar ontmoet en blijkt dat zij een opleiding volgt; ‘energetisch therapeut’. Alles wat ze erover vertelt voelt diep van binnen als een ‘herkenning’ (later leer ik dat dit ‘resoneren’ wordt genoemd).
Op dat moment heb ik de Reiki opleiding gedaan en ervaren dat we allemaal uit energie bestaan.
Ook hoe krachtig dat kan werken, zowel positief als ook negatief.

Dit keer heeft ze een familie opstelling meegemaakt. ‘Ik wist niet wat me gebeurde!!’ zegt ze.
Ze was gevraagd in de opstelling de partner van een medecursist te representeren.

‘Ik stond daar en ineens kwámen er toch een emoties naar boven!’ zegt ze.
‘Dingen die ik helemaal niet kon weten, want ik ken haar partner helemaal niet…maar daardoor werd zóveel duidelijk!’

Ze is nog steeds ondersteboven hoe dat kan, maar tegelijkertijd enorm blij dat ze daar stond als representant, omdat ze heeft gezien hoe helpend het was voor haar vriendin én omdat het haar zélf ook zoveel inzicht had gegeven.

Ik kijk haar aan en merk dat er een tweestrijd in me ontstaat; ik wíl haar geloven, maar ik kan het haast niet
Dus besluit ik om ook eens naar zo’n opstelling te gaan. Ik neem mezelf voor daar te observeren en nog niet direct als representant te gaan staan, want dat lijkt me eerlijk gezegd doodeng.

Bij de eerste opstelling word ik gevraagd de moeder te representeren en voordat ik het zelf goed besef, heb ik al ‘ja’ gezegd en sta ik als representant naast mijn ‘echtgenoot’. Ik voel me direct sterker en groter dan hem, maar durf dat nog niet te zeggen, want een kritisch stemmetje in mezelf roept direct; ‘waar haal je dát nou weer vandaan..?!’

Toch als me gevraagd wordt hoe ik me voel, benoem ik het en degene voor wie de opstelling is knikt bevestigend en zegt; ‘klopt, m’n ouders hadden een prima huwelijk, maar mijn moeder is altijd veel krachtiger geweest dan m’n vader’. 
Aan het eind van de middag ga ik heel veel inzichten rijker en mega enthousiast naar huis.

Ik ben zó bezield door deze ervaring dat ik besluit uit te zoeken waar ik deze opleiding kan volgen! Die ‘wegwijzer’ werd me een paar dagen later op een heel bijzondere manier zo maar in de schoot geworpen. Een prachtig voorbeeld hoe synchroniciteit werkt….

Inmiddels is het 14 jaar later en heb ik heel wat opstellingen mogen begeleiden. Nog steeds sta ik versteld hoe zuiver dit werkt en hoeveel inzichten het geeft. Voor degene voor wie de opstelling is, maar ook voor representanten is het een hele bijzondere ervaring en dat geldt zelfs voor wie de opstelling ‘slechts’ aanschouwt.
Maandagavond 4 september is er weer een avond met opstellingen.
Je kunt je aanmelden als representant.
Wil je een opstelling voor jezelf; daar is nog ruimte voor, wil je meer informatie, neem dan contact op.

Download gratis

mijn e-book:

Gelukt! Kijk in je mail voor mijn bericht!