Is er niet…..

Steeds vaker hoor ik iemand vertellen het gevoel te blijven houden dat er nog van alles te doen is, dat er altijd wel iets op de achtergrond lijkt te ‘pruttelen’ wat nog gedaan moet worden (prachtige uitdrukking van iemand die bij mij het traject volgt 😊), iets wat nog aandacht nodig heeft.
Dat het zo heerlijk zou zijn het gevoel eens te ervaren dat alles ‘af’ is.

Dit gevoel heeft altijd met keuzes te maken.
Ik heb er al eens een hele blog over geschreven: alle informatie die we over ons heen krijgen, elke dag weer, alle mogelijkheden die voor het oprapen lijken te liggen: hoe maak je daar een keuze in en.. heel belangrijk: máák jij wel een keuze of denk je alles te kunnen doen en ren je steeds weer achter jezelf en de feiten aan..?!

Het is heel verleidelijk te denken dat alle mogelijkheden die ons worden voor gehouden ook daadwerkelijk mogelijk zijn. En ja, natuurlijk is er heel veel mogelijk, vooral als je bereid bent er véél voor te doen en er véél tijd in te steken. Met gevaar dat je straks tegen een burn-out aanzit.

Belangrijk is in al die mogelijkheden dat je een keuze maakt! En het dan daadwerkelijk gaat doen! Want voor je het weet heb je ladingen van tijd verspild met wikken en wegen, aarzelen en afwegen: wat, hoe, waar, met wie of toch maar….dat andere…

Vooral voor wie hoog gevoelig is, kan dit naast alle prikkels die toch al verwerkt moeten worden, enorm vermoeiend zijn.

Dus…volg je bijvoorbeeld ‘culinaire hoogstandjes’ op social media die bovendien ook nog eens gezond zijn en loopt het water je al een tijdje in de mond bij het zien van deze heerlijkheden? Maak een boodschappenlijst, trek een schort aan en trek die potten en pannen uit je keukenkastjes!
Denk je er al een hele tijd aan om weer eens af te spreken met die vriend of vriendin en lijkt het er maar niet van te komen? Terwijl je weet hoe belangrijk die vriendschap is? Pak je agenda en je telefoon: bel die vriend(in).
Neem je jezelf al maanden voor iedere dag een wandeling van minstens een uur te maken met je hond? Goed voor je dier en ook voor jouw gezondheid?
Plan dat uur iedere dag in je agenda en ga er voor!

Dit zijn slechts voorbeelden en natuurlijk is het een kleine kans dat er iets tussen zit wat jou aanspreekt, maar dan is er vast wel iets anders. Maak keuzes! Kom tot iets, doe iets. Geen keus maken en blijven twijfelen zorgt voor grote onrust en vreet bovendien energie.

En wees je bewust dat het een illusie is te denken dat je álles (tegelijk) kunt doen! Want dan raak je het overzicht kwijt, ren je overal achter aan en kom je meestal tot niets.

Dus stop met twijfelen, stap uit dat denken, ga voelen wat voor jou belangrijk is en ga dat doen!

‘Ieder voordeel heeft een nadeel en ieder nadeel heeft een voordeel’  😊
Johan Cruijff

Download gratis

mijn e-book:

Gelukt! Kijk in je mail voor mijn bericht!