Je kunt nóg zoveel boeken lezen, cursussen, workshops, opleidingen volgen, in therapie gaan ….

De allerbelangrijkste vraag ís en blijft; wat DOE je vervolgens met alle verworven kennis en inzichten?! Pas je t ook daadwerkelijk toe in je leven of stoom je door van het ene inzicht naar het andere? Er van uitgaande dat de positieve veranderingen vanzelf gebeuren nu je de kennis hebt opgedaan…?!

Ik zie iemand soms hunkeren naar verandering, maar alsnog geen daadwerkelijke stappen zetten.
Of zelfs stevig vasthouden aan het oude.
Uit angst voor…?
De reacties die misschien zullen komen vanuit je omgeving? (om wiens leven gaat het..?!)
Omdat je iets dat vertrouwd voelt zult moeten loslaten? (vertrouwd is iets anders dan ´veilig´ en betekent lang niet altijd de beste keuze)
Vanwege de tijd en energie die het je gaat kosten? (uiteindelijk levert het je veel meer op dan dat het je kost).

Zelfs wanneer je ‘slechts’ één inzicht consequent toepast zal dit grotere veranderingen brengen dan wanneer je van t ene naar t andere hopt. In dat laatste geval doe je wel veel inzichten en kennis op, maar pas je de opgedane kennis niet toe in je dagelijkse leven, dan verandert er weinig.

Bedenk dat een schip op zee dat de koers met slechts één graad verandert, na 100 dagen varen op een compleet andere bestemming uitkomt!

Dus ga nu (ja, NÚ, want uitstelgedrag leidt nergens toe…) eens na voor jezelf welke (kleine) haalbare verandering jij kunt toepassen en houd deze eens heel BEWUST en CONSEQUENT 100 dagen vol.

Kijk dán terug en zie wat je daarmee al hebt bereikt.
Want ‘1 ons theorie’ in combinatie met ‘1 kilo praktijk’ geeft véél grotere resultaten dan ‘100 kilo theorie’ en ‘1 ons praktijk’.

‘Je bent wat je doet, niet wat je zegt te zullen doen’
Carl Jung

Als het goed is heb je toen je je inschreef voor deze blogs, een e-book ontvangen in je mailbox met daarin 3 oefeningen. Ik ben ontzettend benieuwd wat je daar effectief mee hebt gedaan (ik zou het fantastisch vinden als je me dat wilt laten weten!).
Ze zijn namelijk makkelijk toepasbaar en geven héél veel inzicht. Zou je deze 3 stappen consequent toepassen in je leven, dan weet ik zeker dat je direct al veel betere keuzes zou gaan maken voor jezelf.

Toch hoor ik vaak dat er uiteindelijk weinig mee is gedaan, wat ongelooflijk jammer is! (niet alleen omdat ik er zo m’n best op heb gedaan 😉)
Dus heb je dat e-book nog; ga er mee aan de slag!
Heb je het niet (meer), dan kun je ‘m hier downloaden; E-book – Carla Bruins

Ben je toe aan diepere inzichten en grotere veranderingen, zoek je een coach die jou meedogenloos doch liefdevol een spiegel voorhoudt en met je mee kijkt hoe het anders kan; maak dan een afspraak voor een kennismakingsgesprek.


Agenda; maandag 4 september is er weer een avond met Familie Opstellingen.
Er is nog plek voor 1 opstelling, wil je daarover meer informatie neem dan contact op.
Je kunt je ook aanmelden als representant. Een opstelling bijwonen of als representant in de opstelling staan geeft altijd héle mooie inzichten in het leven, maar vooral ook in jezelf!

Download gratis

mijn e-book:

Gelukt! Kijk in je mail voor mijn bericht!