Vertrouw op jezelf.
Je hoeft niet de gehele weg te zien om de eerste stap te zetten.
Martin Luther King

Lang geleden leerde ik dat het geen toeval is wanneer een groep mensen bij elkaar komt, omdat je door een bepaalde energie naar elkaar toegetrokken wordt, zelfs wanneer je elkaar totaal niet kent. De allereerste keer dat ik dit hoorde, was ik nog sceptisch. Inmiddels weet ik beter…

In november was de opstellingenavond over ‘Verlangen’. Zes vrouwen, ieder met hun eigen unieke wens. Ze kenden elkaar niet maar toch voelde het al heel snel vertrouwd.

“Fantastisch, ik kende niemand en was zó thuis met iedereen. Prachtig hoe we als vrouwen zoveel aan elkaar kunnen geven!” schreef één van de deelneemsters aan het eind.

Hoe verschillend ieders verlangen ook leek te zijn, al snel werd de ‘rode draad’ duidelijk;
te mogen en kunnen zijn wie je bent en vanuit dát gevoel je verlangen daadwerkelijk te leven.
Zónder dat funeste gevoel anderen daarmee tekort te doen, zonder zo’n giftig schuldgevoel dat vaak al snel omhoog komt zodra je voor jezelf kiest.

Echter óók; dat pad te durven kiezen terwijl je de controle loslaat. Want hoe graag je dat ook wilt; je hébt nergens grip op. Maar…; besef dat als je niet gaat voor wat je voor jezelf wenst, je dán ook geen macht hebt over hoe je leven verder verloopt. Een gecontroleerd ‘veilig’ leven bestaat simpelweg niet.

‘Als je wilt vliegen, wees dan bereid de grond los te laten’.

Het lijkt vaak eng; kiezen voor jouw verlangen. Daarom duw je het vaak voor je uit in plaats van in actie te komen. Maar wat gebeurt er als je dat blijft doen en je daardoor nooit aan je verlangen toekomt?!

In een van de opstellingen haalde ik de representant voor ‘verlangen’ weg. Toen was daar alleen nog maar de representant voor ‘verlies’. Dat kwam zo heftig binnen dat degene voor wie de opstelling was zich daadwerkelijk realiseerde; ‘maar dit laat ik me niet gebeuren!’

De volgende avond al kreeg ik een berichtje; ‘ik heb me vandaag aangemeld voor die opleiding!’ 
Heel eerlijk; op zo’n moment barst m’n hart bijna van blijdschap, aangezien mijn verlangen was alle deelneemsters meer helderheid en houvast te bieden in en over hun verlangen,
Want ik zie nog té veel vrouwen worstelen. Ze voelen wel heel goed aan wat ze voor zichzelf wensen, maar ergens diep verscholen zit nog een zware overtuiging die hun verlangen saboteert.

In januari lijkt het me leuk om weer zo’n avond te organiseren.
Lijkt het je fijn om daar (weer) bij te zijn, laat snel weten want om ieders verlangen voldoende aandacht te kunnen geven, is er slechts plek voor 6 deelnemers.

Download gratis

mijn e-book:

Gelukt! Kijk in je mail voor mijn bericht!