”Als je de manier verandert waarop je naar de dingen kijkt,
veranderen de dingen waarnaar je kijkt.”
Wayne Dyer

Soms kun je zó verlangen naar iets, denk je precies te weten wat je nodig hebt, maar is je wérkelijke behoefte iets heel anders. Je bent alleen op dat moment zó uit verbinding met jezelf, dat je ‘t niet meer zuiver kunt voelen.

´Ik wil RUST!´ ze gilt het bijna uit. Ze verlangt naar ‘even HELEMAAL NIETS…!’
Maar ze krijgt het maar niet voor elkaar om ‘rust’ in haar leven te creëren.
Door middel van een opstelling besluiten we te kijken wát haar daarbij in de weg staat.

Ze kiest twee representanten; één voor ‘rust’ en één voor ‘hetgeen haar tegenhoudt’.
Dan neemt ze plaats in tussen beide. De representant voor ‘rust’ begint smalend te lachen, draait zich naar haar zegt; ‘jij wilt mij helemáál niet!! Ik ben totaal oninteressant voor jou!’

Ze schiet direct in de lach. ‘Dat is waar!’ roept ze, enigszins verbaasd maar toch heel zeker; ‘jij bent véél te saai…!’

De andere representant draait zich naar haar toe en zegt; ‘ik voel behoefte aan ruimte…ik wil meer afstand, dingen kunnen doen zonder al te veel inmenging van anderen…’.
De lach verandert in tranen, want dit blijkt precies wat ze nodig heeft; RUIMTE, iedereen ‘van haar nek af’, zoals ze tussen tranen door in één adem benoemd. 

Er gaat een zucht door de groep, want iedereen voelt; dít is haar werkelijke verlangen.
Door de onrust in zichzelf dacht ze dat ze rust nodig had, maar waar het werkelijk om gaat is ruimte, de vrijheid zichzelf te kunnen zijn, zonder kritiek of bemoeienis kunnen doen waar zij behoefte aan heeft.
Iets totaal anders dan rust…

Dit is precies wat een opstelling laat zien; het maakt helder waar het wérkelijk om gaat.
Soms is het iets onverwachts, wat je met je hoofd nog niet kunt bevatten. Maar als je durft te kijken zónder direct te willen verklaren, in plaats dáárvan te voelen wat het in jou in beweging brengt, is het magisch…

Mogelijk is het een thema in jezelf of in je familie waar je geen enkele weet van had, maar wat nodig is om gezien te worden.

Een andere keer blijkt hetgeen je verlangt er altijd te zijn geweest, maar omdat je de diepe overtuiging had dat het er voor jou niet was, kon je het nog niet (h)erkennen.

Keer op keer is het verrassend, vaak verbazend, soms bijna niet te bevatten, maar altijd magisch…

21 november is er een opstellingenavond met het thema ‘verlangen’.

Met een kleine groep gaan we hiermee aan het werk.
Waar verlang jij naar? Naar rust of juist meer actie. Wil je beter je grenzen aan kunnen geven (zonder schuldgevoel)? Voel je al een tijd de behoefte iets te gaan ondernemen, maar is er iets wat jou tegenhoudt? Verlang je naar verbinding, gezien te worden. Misschien zou je heel graag een bepaalde eigenschap willen? Voel je onrust maar weet je niet wat de oorzaak is?
Dan is deze avond voor jou.

Praktische informatie
dinsdag 21 november van 19.00-22.00 (uitloop mogelijk tot 22.30)
locatie Herberg Heemskerk
prijs €50,-

Download gratis

mijn e-book:

Gelukt! Kijk in je mail voor mijn bericht!