“Je lichaam bevat diepe wijsheid. Vertrouw erop. Leer ervan.”
(Bella Bleue)

De behoefte aan meer rust wordt steeds groter. Daarnaast de hectiek van alle dag ook…

Een manier om meer rust en ruimte te creëren voor onszelf is (wat vaker te) mediteren én ons meer te focussen op wat we wérkelijk willen in ons leven.
De juiste keuzes maken: voor onszelf, ongeacht wat anderen daar van vinden…..

Dat is door alles wat tegenwoordig mogelijk lijkt te zijn voor velen een grote uitdaging.

Het gevoel overheerst wanneer je daadwerkelijk ergens voor kiest, dat een andere keuze als het ware blijft liggen. Maar hóe ver denk je te komen als je allerlei keuzes maakt en die half doet…?! Omdat je halverwege al voelt…mmmmm…..toch niets voor mij. En je diep van binnen weet dat je eigenlijk nooit voor die keuze had gegaan, maar hé je zag ineens die mogelijkheid of de mensen om je heen vertelden je dat dit beter was en wie weet….toch maar eens ervaren.

Natuurlijk is hierin ook weer het toverwoord ‘balans’. Want het is goed om met regelmaat keuzes te maken die uit je comfortzone liggen.

Zonder pijn geen groei!

Dus het is heel goed om af en toe iets heel anders te doen! Wees daar echter wel bewust van anders kost het je bakken energie. Vooral voor wie hoog gevoelig is, kan de enorme hoeveelheid informatie die op ons afkomt en alle mogelijkheden die daaruit lijken voort te komen, overweldigend zijn! Ook de verwachtingen die gevoeld worden vanuit de omgeving, kan een enorm grote rol spelen. Als eerste is het natuurlijk belangrijk om te weten wat je doel is! Wat is jouw verlangen in jouw leven?!

Even als heel praktisch voorbeeld: stel je wilt eens heerlijk gaan shoppen in een leuke stad, laten we Breda nemen (echt een leuke stad met mooie winkels, weet ik uit ervaring 😊). Op het moment dat je in je auto stapt, stel je je routeplanner in. Zodat je zeker weet dat je er komt. Of je pakt openbaar vervoer, maar ook dan zoek je van tevoren uit hoe je er zo snel mogelijk komt. Want je wilt zeker weten dat je aankomt op de plek van bestemming!

Wanneer je deze voorbereidingen niet zou nemen: hoe snel zou je dan aankomen op de plek waar je wilt zijn en… zou je daar überhaupt aankomen….of zou je verdwalen en ergens stranden waar je eigenlijk niet had willen komen maar ach…. Er zijn 2 leuke winkels en daar neem je maar genoegen mee (en je komt dan met een badpak thuis terwijl je missie toch echt die speciale jurk voor dat feest was..)
Nee toch, dat laten we niet zo snel gebeuren…. 😊

Hoe komt het toch dat we in simpele dingen zoals een dagje shoppen wel kunnen kiezen waar we dat het liefst precies willen doen en ervoor zorgen dat we dáár aankomen? Terwijl we met belangrijkere keuzes vaak blijven hangen, het half doen en dan roepen: zie je wel dit lukt mij nooit… (ja logisch als je voorbereidingen half zijn gedaan).

Het is belangrijk voor jezelf te bepalen wat jij van jouw leven verwacht, wat je verlangen is, wat je van je leven wilt maken en wélke keuzes daarin belangrijk zijn! En dat je daarbij aanvaardt dat er een aantal keuzes aan de kant zullen blijven liggen. Jezelf focust en keuzes maakt die jou ondersteunen in wat je graag wilt bereiken.

Wat daarbij enorm kan helpen is mediteren. Een hele mooie manier om je dag mee te beginnen om te voelen wat jij die dag nodig hebt. Want alles wat je aandacht geeft groeit! Wanneer je wéét wat voor jou belangrijk is, zul je de mogelijkheden daartoe sneller zien en betere keuzes maken!

Als cadeautje voor jou kun je een hele fijne meditatie aanvragen van 6 ½ minuut, die je kunt gebruiken om je dag te beginnen. Het zal je helpen te voelen wat voor jou belangrijk is, daar je focus op te houden en daardoor betere keuzes te maken! Vraag het e-book aan en vul daarna op het contactformulier in dat je als bonus graag de meditatie wilt ontvangen. Dan mail ik je die zo snel mogelijk!

Heel veel plezier er mee en super leuk als je wilt delen hoe je deze meditatie ervaart en wat het voor je doet!

Download gratis

mijn e-book:

Gelukt! Kijk in je mail voor mijn bericht!