Deze maand stond ik op een beurs. Nu is het best lastig omdat je daar niet iets tastbaars staat te verkopen. Maar wel graag mensen inzichten wil geven. En omdat de meeste vrouwen die ik coach moeite hebben met hun grenzen te bewaken, stelde ik deze vraag: “gaat u ’s avonds wel eens naar bed en denkt dan: morgen ga ik het écht anders doen! Vaker en snéller m’n grenzen aangeven!”.

Dat was inderdaad voor velen een herkenbare! En er ontstonden mooie gesprekken….waar ik altijd heel erg van geniet.

Een van de leukste gesprekken was met een mevrouw die me stralend aan keek en zei: “Nee hoor, nu niet meer. Vroeger wel, maar dat heb ik afgeleerd”.

Nu ben ik erg nieuwsgierig van aard, dus ik vroeg haar of ze me wilde vertellen hoe ze dat deed.
Of ze misschien nog een goede tip had!

“Ja zekers!” zei ze. “Als ik weet dat er iets gedaan moet worden en niemand lijkt er op dat moment de verantwoording voor te nemen, dan merk ik dat ik onrustig word. Want het moet uiteraard wel gebeuren! Ik voel de neiging om te roepen dat ik het dan wel doe. Maar ik wéét dat ik daardoor vroeger een burn-out heb opgelopen…dus ik wil het niet!
Wat ik dan doe, is op mijn handen gaan zitten. Dat helpt me te herinneren dat ik niet meer voor alles de verantwoording hoef te nemen. Dat ik het ook wel eens aan een ander mag over laten!”

“En dat helpt!!” zei ze er stralend achteraan…

Zo simpel kan het dus zijn… het enige jammere was dat ze wel eerst een burn-out nodig heeft gehad. Voordat ze haar grenzen wérkelijk aan kon geven. Maar ze heeft nu geleerd haar valkuilen te herkennen en er een actie op te zetten!
Om beter voor zichzelf te zorgen met in feite een hele simpele handeling….

Herken jij dat je het lastig vindt om je grenzen aan te geven? Misschien helpt deze tip je!
Heb je een ervaring wat jou geholpen heeft? Leuk als je het hieronder deelt!

En blijft het nog steeds een uitdaging voor je: weet dat je kunt afspreken voor een gratis sessie van een half uur waarin we samen kunnen kijken wat voor jou specifiek helpend is!

Download gratis

mijn e-book:

Gelukt! Kijk in je mail voor mijn bericht!