Af en toe eens boos zijn, is heel gezond.

Soms heb je die boosheid nodig omdat anderen té vaak over je grenzen zijn gegaan.
Jou herhaaldelijk de mond hebben gesnoerd door hún waarheid krachtig neer te zetten en daardoor bijna geen ruimte over te laten voor een andere mening.

Wie hoog sensitief is, heeft nogal eens de neiging te zwijgen om eerst te verwerken wat er allemaal gezegd wordt. Waardoor heel makkelijk een patroon ontstaat dat de ander ‘de waarheid’ tegen jou zegt en jij (nog) zwijgt…

De reden dat je stil bent is echter omdat je vaak éérst de ander probeert te begrijpen, je je dientengevolge naar buiten richt in plaats van naar binnen, naar jezelf, waardoor je nog niet zo goed onder woorden kunt brengen hoe t voor jou voelt.

De ander kan dit helemaal verkeerd opvatten en jouw zwijgen als goedkeuring opvatten. Terwijl dit helemaal niet zo is; je bent alles nog aan het verwerken, doet je uiterste best om de ander én jezelf te begrijpen en dit vervolgens zo goed mogelijk in woorden te vatten.

Je wikt en je weegt, vooral omdat je bang bent de ander te kwetsen.
Ondertussen heeft de ander daar totaal geen last van en die blijft van alles roepen.

Tót het moment dat t je écht te veel wordt en jij ineens heel duidelijk zegt ‘tot hier en niet verder’.
Maar dan wordt jouw gedrag ineens als onredelijk ervaren. En heel eerlijk…meestal komt het er dan ook als een ‘explosie’ uit omdat je té veel hebt opgekropt.

Durf dus vaker ‘boos’ te zijn.
Stel grenzen.
Spreek je uit.
Realiseer dat je niet alles van de ander hoeft, zelfs kúnt begrijpen.

Wees minder bang de ander te ‘raken’ want wanneer dat gebeurt, dan raak je diegene in een oude pijn of overtuiging. Iets wat op dát moment geactiveerd wordt, maar al in die ander zat en dus niet door jou veroorzaakt wordt.
Alleen wanneer je té veel hebt onderdrukt en als gevolg daarvan verzameld, waardoor alle opgekropte boosheid er in één keer uitkomt, dan is het té veel om aan te kunnen voor de ander, laat staan te begrijpen.

Jouw boosheid is dus niet het obstakel; het onderdrukken ervan, dát is het probleem.

Te weinig je hart luchten geeft allerlei klachten, onder andere spierklachten, rugpijn, slapeloosheid, overmatige behoefte aan controle.

Gezonde boosheid geeft moed; helpt je grenzen aan te geven, jouw waarheid uit te spreken.

Er zit veel wijsheid in het spreekwoord ‘maak van je hart geen moordkuil’…

Download gratis

mijn e-book:

Gelukt! Kijk in je mail voor mijn bericht!