Onderzoeken hebben uitgewezen dat informatie die wij gemiddeld in 3 maanden (!) te verwerken krijgen, onze (over)grootouders zo’n 100 jaar geleden, over dezelfde hoeveelheid hun hele leven deden.

Kun je je dat voorstellen? 3 maanden tegenover een heel leven!

Geen wonder dat zoveel mensen tegenwoordig overspannen of depressief zijn of nog erger: een burn-out hebben.
Er is zoveel te doen, te beleven, te leren, er is meer mogelijk dan ooit en uiteraard willen we niet achter blijven. Op de hoogte blijven. Mee doen.
Mobiele telefoons die constant vernieuwen, steeds meer mogelijkheden met je computer, met de tv, systemen voor in huis: om je huis te verlichten, te beschermen, muziek te horen, tis allemaal zo mooi en lijkt zo gemakkelijk, maar als je het hebt aangeschaft moet je nog leren hoe het werkt en intussen rollen de mailtjes binnen, piept je mobiel omdat je een bericht hebt ontvangen of omdat je wordt gebeld en hoe je ook je best doet om rustig te blijven en het overzicht te behouden, het veroorzaakt onrust in je hoofd en in heel je lijf….

Alle uitvindingen van tegenwoordig zijn mooi, maar ze kosten ook zeeën tijd en energie.

Ons lichaam zit prachtig in elkaar. Wanneer we goed in contact blijven met ons gevoel, zullen we direct weten wanneer het minder goed gaat met ons, het te druk hebben, nóg een afspraak erbij eigenlijk te veel is, geen ruimte meer hebben voor wéér iets nieuws, voelen we wanneer we minder goed in ons vel zitten, een stapje terug zouden moeten doen….
Maar doordat ons systeem door alle drukte in een constante overlevingsmodus staat, zijn we het contact met ons gevoel grotendeels (en geloof me: sommigen van ons totaal…) kwijt geraakt. Waardoor we meer dan goed voor ons is, te vaak over onze grenzen gaan.

Time management: wanneer ik voel dat ik weer over mn grenzen ben gegaan (want tja, ik (her)ken het ook) dan weet ik: het is hoog tijd om weer eens in mn agenda uren te blokken voor mezelf. Mobiel uit, geen computer, geen studieboeken maar met mn hond een wandeling maken, uitgebreid mn paard poetsen, een mooi boek lezen of afspreken met een vriendin om eens heerlijk, rustig en relaxed bij te praten, face tot face.
In plaats ergens tussendoor vanuit de auto te bellen.

Hoe vaak reserveer jij tijd in je agenda voor jezelf, doe je dingen die je energie géven in plaats van dat t je energie kost. Durf je te vertrouwen op je lichaam en luister je ernaar. Durf je te voelen: wat is wérkelijk belangrijk, wat kan wachten, wat hoeft eigenlijk he-le-maal-niet… (van die laatste zul je nog versteld staan als je daar naar durft te kijken)

Een hele mooie uitspraak van Eberhard van der Laan:
”Als er tien problemen zijn en je wilt ze alle tien tegelijk oplossen, dan heb je er elf.
Durf prioriteiten te stellen.”

Wil je niets missen van deze blogs, dan kun je ze voortaan in je mail ontvangen. Meld je hier aan: 
https://carlabruins.nl/e-book/

Zo ontvang je ook gratis mijn e-book met 3 hele mooie en bruikbare tips!

Download gratis

mijn e-book:

Gelukt! Kijk in je mail voor mijn bericht!