Gewoon gelukkig zijn. Waarom is dat toch zo moeilijk…

Heb jij wel eens geprobeerd om het eind van een regenboog te vinden? Gaat je niet lukken, ook al denk je zeker te weten waar die regenboog eindigt.
Het lijkt wel alsof het einde zich verplaatst naarmate je dichterbij komt.

Zo gaan we in ons leven ook dikwijls op zoek naar ‘de pot met goud’. Dat ‘goud’ staat als metafoor voor geluk. Je wilt je blij voelen, gewaardeerd, gezien, gelukkig, in harmonie. Dus je gaat op zoek… Want op dit moment heb je het gevoel dat er nogal wat ontbreekt.

De meesten richten hun zoektocht dan naar buiten, in de hoop op waardering en liefde van de ander(en).
Waardoor je je gezien, gewaardeerd, gelukkig zou voelen.
In harmonie met je omgeving…
Dat is een lange zoektocht waarbij, net als bij een regenboog, het einde zich constant verplaatst.
Je zult de ‘pot met goud’ op deze manier dan ook nooit vinden. Er zal namelijk altijd iemand zijn die niet blij is met je. Die je iets anders laat zien, vertelt of laat voelen dan jij verlangt. Waardoor het voelt alsof je nog nét niet je doel hebt bereikt en je daardoor nóg beter je best gaat doen.

Realiseer je dat ‘de pot met goud’ in jezelf zit.
De ander is slechts een reflectie. Die waardevol is om te gebruiken tijdens je zoektocht, dat wel!
Want hoe komt het dat je nog zo geraakt wordt door wat die ander zegt, doet of denkt over jou?
Er wordt op dat momentduidelijk iets IN jou geraakt. De ander is op dat moment slechts een spiegel die jou iets laat zien en voelen.

Hoe meer zelfkennis, des te meer inzicht.
Niet alleen in jouw verwachtingen en in je valkuilen, maar vooral in jouw overtuigingen en de daaruit ontstane beschermingsmechanismes die niet langer nodig zijn en zelfs alleen nog maar in de weg staan. Tijd om deze los te laten…
Waardoor je met steeds meer zelfvertrouwen betere keuzes voor jezelf gaat maken en je minder geraakt wordt door wat anderen doen en/of zeggen.

Richt je dus naar binnen.

In plaats van te proberen de ander te overtuigen en te veranderen. Onderzoek jouw onbewuste aannames en patronen. Wat overigens niet lukt door er alleen maar over te praten, want juist in je gedachtes zijn deze allemaal ontstaan. En reken er maar op dat je ‘hoofd’ z’n best zal doen om jou te overtuigen dat dit nog steeds het beste is want het voelt vertrouwd en daardoor veilig.

De sjablonen die jou als het ware keer op keer aansturen, zitten diep weggestopt.
Daar kun je alleen maar iets in veranderen door contact te maken met je onbewuste.  
Dit is heel lastig om in je eentje te doen. Beter is het om hier samen met iemand naar te kijken die de juiste vragen stelt. Bovendien zonder oordeel liefdevol met je meekijkt naar alles wat je hebt verzameld en levendig gehouden in de loop der jaren.

Zo leer je overboord te zetten wat niet langer werkt.
Heb je ondersteuning op het moment dat je ‘onderweg’ naar verandering soms flink getest wordt. Want wanneer jij verandert, lijkt je omgeving je altijd extra uit te dagen. En als jij op díe momenten kunt laten zien dat je het geleerde ook daadwerkelijk blijft toepassen, word je steeds krachtiger.

Richt je zoektocht dus altijd naar binnen.
Vanuit harmonie met jezelf kun je in harmonie komen met anderen.
Bewustwording, loslaten wat niet langer werkt voor jou, daardoor betere keuzes kunnen maken; dat is jouw ‘pot met goud’.

Download gratis

mijn e-book:

Gelukt! Kijk in je mail voor mijn bericht!