Ik neem je heel even mee, een flink aantal jaren terug in tijd. Naar een reünie van de manege, waar ik vanaf m’n 14e tot ongeveer m’n 19e, een hele fijne tijd heb door gebracht. Waardevolle vriendschappen heb gemaakt, die nu nog steeds in m’n leven zijn…..
De vader van een goede vriendin is daar ook. We hebben elkaar lang niet gezien.
Hij kijkt me aan en vraagt: begin jij nog steeds op maandag? Om vervolgens gierend van het lachen op z’n knieën te slaan.

Ik kijk hem stom verbaasd aan…weet direct wat hij bedoelt. Want ik realiseer me op dat moment dat ik die gewoonte nog steeds heb….

In die tijd was ik altijd aan de lijn. Dat hield ik in het weekend zelden vol. En als iemand me er op wees (jij lijnt toch..?!)  riep ik altijd: ach nou ja….maar maandag begin ik weer! En uiteraard was dit niet met lijnen alleen zo. Ik nam mezelf wel vaker voor om op maandag mijn leven ‘om te gooien’ ‘het anders te doen’ ‘beter voor mezelf op te komen’ ‘meer te gaan sporten’ ‘nu echt m’n grenzen te stellen’
‘wérkelijk te gaan lijnen’…. Herken je er een aantal? 😊

Inmiddels doe ik het anders. Wanneer ik diep van binnen voel dat ik het bij me past, het echt wil, kies ik vanuit: ‘niet morgen, maar vandaag’. Begin december dit jaar begon ik met lijnen. Kreeg ik ook weer commentaar op trouwens.
‘Wie gaat er nou beginnen vlak voor de feestdagen?!’ Daar heb ik nu nog maar één antwoord op: ‘Ik!’ Zonder verdere uitleg. 😊

Wanneer ik voel dat iets bij me past, dat ik het echt wil, kom ik in actie. Zet ik de eerste stappen.
Altijd in contact met m’n intuïtie. Regelmatig afstemmend, voelend op wat ik nodig heb. Want zodra het verandert in ‘moeten’, werkt het bij mij niet meer. Dus stap voor stap, altijd vanuit m’n gevoel maar wel in actie!

Hoe zit dat bij jou? Want er dient zich weer een nieuw jaar aan: 2019. Voor velen van ons hét moment voor goede voornemens.
Die meestal na 1 week weer naar de achtergrond zijn geschoven….
Door alle hectiek in het leven zie ik om me heen, dat er vaak vergeten wordt om af en toe even stil te staan…Om te voelen of je doel nog steeds klopt. Welke focus je daarvoor nodig hebt. Je nog steeds op het juiste pad zit.

Iedereen rent als het ware maar mee in alle drukte. Zonder te voelen wat ze werkelijk voor zichzelf wensen in het leven…
‘Dat komt later wel!’ hoor ik vaak. Maar wanneer is dat ‘later’ dan?
Heb je er dan nog wel de puf voor? En genoeg aantal jaren….want het leven gaat door. En daarbij ook de tijd….
Bovendien heeft jouw keus vandaag invloed op je leven van later.
Vooral als je vaak dezelfde keuzes maakt waar je eigenlijk niet zo blij mee bent….
Maar hé, het voelt vertrouwd, dus houd je het nog maar even vol….???

Stel je bent straks bejaard. Je kijkt terug op een leven waarin je voornamelijk bent mee gegaan in alle drukte en hectiek.
Zorgend voor van alles en voor iedereen. Waar op zich niets mis mee is, zo lang je ook goed zorgt voor jezelf!
In contact blijft met jouw doelen en wensen voor dit leven.
Daar ook stappen in durft te nemen!

1 januari 2019: neem deze dag eens een moment voor jezelf en voel…..

Wat is jouw doel, wat wil jij bereiken? Wat wens je voor jezelf vanaf nu? Zit je al op de goede weg?  Zo niet: welke stappen kun je dan al gaan zetten? Liefst kleine, haalbare stappen. Waarmee je als het ware een goed fundament bouwt om op verder te gaan.
Neem de regie over jouw leven!

Dit is mijn nieuwjaarswens voor jou! Of liever nog….voor de rest van jouw leven…!
Durf te dromen! Durf te voelen wat jij wérkelijk wilt! Durf stappen te nemen!

En net zo belangrijk: geniet onderweg!

Ps: in het e-book zit een hele waardevolle oefening die je helpt beter en sneller bij je gevoel te komen. Begin er vandaag mee!
Zit je al zo ver in je hoofd en in je denken, dat je al heel ver van je gevoel af bent gedreven? Vind je het lastig om het alleen te doen?
Weet dat ik je hierbij heel goed kan helpen!

Download gratis

mijn e-book:

Gelukt! Kijk in je mail voor mijn bericht!